Słowa kluczowe:
Kategoria:
Neutralne: 0
Negatywne: 0
Opis
To kuchnia mało wyrafinowana (poza kilkoma skomplikowanymi daniami) dzięki czemu bardzo dobrze nadaje się do współczesności, bo przecież liczy się czas! Przygotowałam dziś na obiad drobiowe wątróbki w kokilkach. Danie proste i tanie, a smaczne. Nawet dla osób, które nie przepadają za smakiem wątroby. Obiad był mało wykwintny: wątróbki w kokilkach, pieczone ziemniaki i zielona sałata. Czas przygotowania był niedługi, a wszystko piekło się ok. 40 minut. Polecam to danie, gdy chcecie tanio zjeść coś smacznego i pożywnego! Fragment do przeczytania: https://ridero.eu/pl/books/kuchnia_kreolska/read/#textpreviewO autorze
Kazik Ronhard to podróżnik i smakosz. Lubi kuchnię "z duszą", pełną tradycyjnych przepisów i przesiąkniętą klimatem, w którym powstała.
10
złotych
Kuchnia kreolska (#1625)
Gatunek: kulinarne,
Rodzaj: poradnik
Autor: Kazimierz Ronhard / Monika I. Betley
Wydawnictwo: Ridero
Rok: 2017
Ilość stron: 175
Format pliku: epub,
Słowa kluczowe:
gotowanie, kuchnia, przepisy, Ameryka, Północna,
Kategoria:
LITERATURA / poradniki / kulinarne /
Oceny:
Pozytywne: 0Neutralne: 0
Negatywne: 0